手作りのお節の話 Home cooked food for New Year

我が家のお節は手作りです。独身社員のも作りながら「来年こそお嫁さんに作って貰いなさいよ」と愚痴を言いながら渡すけど未だ結婚していません。

ハイ・・・オーストラリア人も上手にお節が作れますよ!

子供たちは何故か(美味しいから?)私のお節を楽しみにしています。でもね・・・・

一日中も台所に立ち痛めている首と腰が辛い!「今年こそ辞めよう」と次男に言ったら昨晩はこれだけ作ってくれとのメールが来ました→

うなぎの卵焼き

豚の角煮

チョン(えび、牛、鶏)(韓国料理)

筑前煮

ブリの照り焼き

そして以前のお節の写真もつけて・・・プレシャー?可愛いから作ってあげましょう。

。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

Every year I cook Osechi for New Year. I even cook for our single employees and every year I complain and tell them to get married so another woman can look after them! They are still all single….

Yes….Australians CAN cook Japanese food too! My children seem to enjoy my Osechi cooking and are once again looking forward to it. BUT with neck and back problems I find the long standing periods in the kitchen torture. With this in mind I told son2 that this year I would like to give cooking a break. So last night son 2 sent me an email with a sample menu, AND photos of my cooking in previous years.

OK!! I’LL COOK!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s