独島まぐろー(독도 참치)・・美味しかった。Dokdo Tuna… very good.

1.1 - Inspiration - Dokdo

1.1 – Inspiration – Dokdo (Photo credit: 2005705002 – Seungwoon Kang)

忙しい・・・ソウルから東京経由で帰りました。東京で次女、次男と合流し、一緒に食事をして 一泊泊まりました。 次男が私の大好物のパンを買ってくれて 大歓迎してくれました。嬉しい・・・

翌日、帰宅して、翌々日に 大阪に行きました。大阪である大学の 外国人対策懇話会に出席しました。前の投稿を見て下さい。

ソウルでは 韓国風の 刺身どんぶりを 食べようと思い・・・ホテルの隣にあった ドクド(独島)まぐろと言うお店に 入ってみました。韓国のお刺身どんぶり は お刺身、 お野菜、コチュジャン(酢の入った辛いソース)と ゴマ油が を掛けて、よく混ぜてから 頂きます。 他に パンジャン、(おかず) もたくさんついて 美味しかったです。以前、ドクド(独島)と言う名前が オーバと 思い、入る気がしなかったけど 内藤正中教授の本を読んでから(以前の投稿を見て下さい)この馬鹿な争いを 気にしないことにしました。

結果的にお刺身がふんだんに入っていて 美味しかったです。

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Busy…. back from Korea via Tokyo where I caught up with my other two darling kids. We went out for dinner and I stayed over at my son’s place. He went out and bought me my favourite bread and made sure I also had enough to bring home, sweet! Back to Tottori, with JM overseas, the following day I went to the seminar on Korean Government’s policies on foreigners. See previous blog.

In Seoul, daughter and I decided we wanted to have “hwae dopbab”- rawfish and vegetables on rice mixed with a hot and spicy sauce. So we ventured for the first time, into this restaurant next to the apartment block I lived in while I lived in Seoul. To be honest, the name “Dokdo Tuna” used to put me off….now, I don’t care. The squabbles over Dokdo and Takeshima are woeful and they can fight it out themselves. I am going to eat what I want regardless of the name of the restaurant.

It was really good…..

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