草の根和解への道ー我が家の日韓親善おせち。 A foodie’s way grassroots road to reconciliation- Japan/Korean Friendship fusion New Year Cuisine!

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1月2日になりました!!

日本海/ 東海では 大雪が予想されているのに 未だ降りません・・・とりあえず 良かった!!

昨日は 我が家の恒例お節を 作りました。今年から 我が家の多文化性家族を尊重して

名前を付けた・・・

「日韓親善おせち」。各国の美味しいお料理を隣に並べて、一緒に食べても 何の違和感がないです・・・ 本当は お美味しいですよ!!!

やはり人間の味覚は嘘つかない・・・都合の良いように 国境を高くし 国民を誤魔化すのは 政治家・・・・しかし、食卓に例えると 仲良く出来る・・・増して、この日韓お節は オーストラリア人が作ったと 考えれば何でも 可能ではないでしょうか。

お弁当に詰めたは お正月の 間 お仕事をされている 幹部独身社員の為に準備しました。 届けたら「嬉しいです。実を言うと期待していました」と言われ、私も 嬉しいです。 素晴らしい盛り付けは 次女がやってくれました。

今年は このように 味覚を通して、政治家抜きで 例えば 食の 根の草運動で 日韓総合の歴史理解で 和解の年になって欲しいと思います。

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It is 2nd January, 2013 already. We are expecting heavy snow along the Sea of Japan/East Sea, but to date, we are fine…. Here is hoping it doesn’t snow, but I have a feeling my next blog may be full of pictures of heavy snow.

Yesterday I made my Japanese New Year “osechi” food, as I try to include some of our favourite Korean dishes in honour of our multicultural family, this year I have given our New Year food a name…. “Japan/Korean friendship, fusion New Year cuisine”. Strange, how one’s palate can accept the two cuisines with out a qualm but the two countries have so many disagreements? Leaving these matters to politicians only makes things worse as they seek to make gains on territorial disputes to enhance their own political status.

Think about it…….if an Australian can make Japanese and Korean New Year cuisine isn’t anything possible??

The extra lunch boxes were packed beautifully by my daughter and delivered to our single employees working over the holidays. They told me that they were secretely hoping I might drop something off….that was nice.

I hope that 2013 can be a year when grass roots foodie movement can find its ways to reconciliation away and ignore the evil caused by politicians. Will leave it up to you foodies!!

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